Jeugdromans

Het sleutelbeengebaar

sleutelbeengebaar-cover-1

‘Het sleutelbeengebaar’  is genomineerd voor De Leesjury (vroeger Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) in groep 6 (14-16 jaar). Benieuwd om het verhaal te lezen?

Het Sleutelbeengebaar werd uitgegeven bij Standaard Uitgeverij. Je kan het boek in elke boekhandel vinden of online bestellen. Hier kan je alvast een boektrailer en de cover bekijken. Graag een gesigneerd exemplaar? Geef gewoon even een seintje via de contactpagina.

Hieronder kan je de boektrailer bekijken:

Ergens in de buurt in de nabije toekomst: de jonge Botan Ran wordt vanwege zijn afkomst het land uitgezet. Hij ontsnapt aan een transport dat naar een zekere dood leidt en keert terug als zorgrobot, met een uiterlijk dat gebaseerd is op het zijne. De rol van robot is niet gemakkelijk, maar het is Botans enige kans op overleven. Hij moet zorgen voor Yuki, een zwaar gehandicapt meisje. Zij is de dochter van de beroemde Nona Satou, de presentatrice van de Life & Wondershow. Er ontwikkelt zich een vriendschap tussen Botan, Yuki en een echte robot. Maar dan dreigt ook Yuki haar rechten kwijt te raken.

De nachtspelers

Cover-DE-NACHTSPELERS

De Cover!

De negentiende eeuw is bijna voorbij. Slagersdochter Etta Brason verkoopt behalve vlees ook zelfbereide nachtmerries en kleermakersknecht Matheo Boutonnière handelt stiekem in mooie dromen. Jacob Oswald Feyn, de man achter de wereldtentoonstelling, wordt hun belangrijkste klant en die samenwerking blijft niet zonder gevolgen.

‘Mensen willen bedrogen worden. Als dat nieuws voor je is, dan zou ik maar snel mijn conclusies trekken. Je zit bij het grote merendeel van de mensen die hun leven lang misleid en gemanipuleerd worden of je zit bij de selecte groep die de anderen bedriegt. Er zijn geen tussenwegen. Zodra ik doorhad hoe dat spel in elkaar zit, was mijn keuze snel gemaakt.’ Etta Brason

IMG_20160218_133529

De visitekaartjes van de nachtspelers…

Bekijk hier de  boektrailer, neem een kijkje op de facebookpagina of lees de recensies via onderstaande links:

‘Intrigerende roman over populisme….
Hilde Van Cauteren is een opmerkelijke en eigenzinnige stem binnen de Vlaamse jeugdliteratuur… 
Met name de hondsbrutale Etta is een personage dat bijblijft…’  Jaapleest
‘Etta sleurt je gewoon met zich mee…’ De Leesfabriek
‘De sfeervolle beschrijvingen, de sterke personages en de intrigerende thematiek maken dit tot een boeiende adolescentenroman.’ Kunsttijdschrift Vlaanderen.

De nachtspelers is een verhaal over verbeelding en verleiding, ambitie, manipulatie en bedrog.

De Pigmentroute

de pigmentroute.indd

De pigmentroute is een intrigerend verhaal vol kleurrijke pigmenten, bijzondere ontmoetingen en avonturen.

Flaptekst: ‘Toen dit verhaal begon, lag ik opgekruld als een bolletje te slapen in het midden van de wereld. Van daaruit probeerde mijn familie gedurende honderden jaren, van vader op zoon, de wereld vorm te geven op papier. Maar daar komt nu een einde aan. Ik ben de laatste telg van het geslacht Aditi, de oude, beroemde cartografenfamilie. Bij mij stopt het.’

Cobi Aditi wil cartograaf worden, net als haar negen voorvaderen. Maar op haar veertiende verlaat ze het ouderlijke huis. Ze heeft geen keuze: op haar voeten verschijnt een route in pigmentvlekken, die haar elke dag verder dwingt. Onderweg krijgt Cobi het gezelschap van de zwijgzame Per. Ze komen samen terecht in woelige grensgebieden en tentenkampen vol vluchtelingen. Daar ontdekt Cobi dat kaarten niet altijd betrouwbaar zijn, zelfs niet als ze door een Aditi getekend zijn. Ze gaat ver om de fouten van haar familie te herstellen. Zo groeit ze uit tot een sterke jonge vrouw die eigen keuzes maakt, los van familietradities.

Het Naveltheater

Korte inhoud. Amelie en Gaston, die samen een bijzondere tweeling vormen, zijn de hoofdpersonages in dit verhaal.  Ze wonen in een theaterhuis samen met hun vader, oom Norbert, Anna en enkele acteurs en actrices. Ze groeien op in een warm nest, ook al verloren ze hun moeder vlak na de geboorte.  Het theaterhuis is voor hen de ideale plek om uren rond te dwalen, te dromen en te fantaseren. Wanneer de bezetters de stad binnenvallen, verandert alles. Het theaterhuis moet de deuren sluiten. Koffie wordt verboden. Vrouwen mogen niet langer alleen de straat op. Zelfs het weer lijkt te moeten buigen voor de absurde regels van de bezetters. Maar dat houdt Amelie en Gaston niet tegen om verder op ontdekkingstocht te gaan in het theater. Zo ontdekken ze heel wat geheimen: verboden boeken, verborgen ruimtes, een gang naar een vreemd hotel,… Terwijl Amelie en Gaston samen opgroeien, groeit vanuit het theater ook het verzet tegen de bezetting van de stad.

‘Het Naveltheater’ lezen? Het Naveltheater is helaas zo goed als uitverkocht. Gelukkig vind je het boek nog in heel wat bibliotheken. Op zoek naar één van de laatste exemplaren? Stuur even een mailtje. (zie contact)

Recensie lezen? Hier vind je een paar links:  Jaap leestPluizuit en De Leesfabriek

Voor het boek verschenen was, kon je al een trailer bekijken….

Hieronder vind je enkele foto’s van de boekvoorstelling:

Annick, van uitgeverij davidsfonds, stelt het boek voor.
Yerna Van Den Driessche en Erwin Steyaert lezen een fragment.

Daniel Billiet en Ann Van Dessel lezen een fragment

Daniel Billiet en ikzelf lezen een fragment

Advertentie

4 gedachten over “Jeugdromans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s