In het voorjaar van 2018 staat er bij Wisper weer een cursus ‘Van Kinderboek tot Young Adult’ op het programma. Die is helaas al volzet. Je kan echter wel nog inschrijven voor een dagje Schrijfhotel op vrijdag 6 juli. Of je nu twee koffers vol schrijfervaring meesleept of enkel wat literaire handbagage bij je hebt: een verblijf in het schrijfhotel is geschikt voor iedereen die op een speelse manier de fantasie in zijn pen wil prikkelen. Op 26 mei kan je in Antwerpen terecht voor een workshop van Creatief Schrijven in de Zoo: Beestenboel. In heel wat kinderboeken staan dieren centraal. Daarom trekken we naar een plek waar je giraffen, olifanten en zebra’s op een kluitje vindt. Zin in een dagje beestige schrijfopdrachten? Via de link vind je meer info en kan je meteen ook inschrijven!

Vorig najaar:


Bij Wisper geef ik af en toe een reeks schrijfworkshops. De volgende reeksen gaan door in het najaar, in Gent en Mechelen.

Op vijf woensdagavonden kan je de basiscursus ‘Van Kinderboek tot Young Adult’ volgen bij Wisper/Gent.
Is Gent te ver voor je? Voor diezelfde basiscursus kan je ook vier donderdagavonden naar Mechelen komen. (Meer info via Wisper/Vormingplus.)

Aan de hand van speelse en praktische oefeningen krijg je een antwoord op al je vragen: waar verzamel je ideeën, hoe breng je personages tot leven en hoe schrijf je een verhaallijn met een goede spanningsboog? Welk vertelperspectief kies je en hoe schrijf je een vlotte dialoog? Wat zijn de mogelijkheden om met je verhalen naar buiten te komen?

Helaas voorbij, maar wordt misschien nog wel eens herhaald:
Dahl-schrijf-cursus!

Wil je schrijven voor kinderen, jongeren en niet meer zo jonge jongeren? Ben je een grote Roald Dahl-fan (we vieren dit jaar zijn honderdste geboortedag), of gewoon benieuwd naar zijn werk? Dan is dit de spreekwoordelijke twee-vliegen-in-één-klap-cursus! Vijf zaterdagochtenden lang verzinnen we, geïnspireerd door Dahl, fantastische verhalen voor de meest wonderlijke personages. Ook deze cursus gaat door in Gent. Meer info bij Wisper/Dahl .

 

 

Advertenties