Najaar 2017 bij Wisper:

1) Het avonturenverhaal
(woensdag 4, 11, 18 en 25/10 en 8/11 in de Spitaalpoortstraat, Gent)
Deze reeks zoomt in op het goeie ouwe avonturenverhaal. Geen getreuzel of ellenlange inleidingen: je kiest een stel boeiende personages, grijpt een spannend plot en springt meteen in de actie. Onderweg ontdek je heel wat nuttige…
Verder lezen en/of inschrijven via Het avonturenverhaal

2) De Avonden
(donderdag 9, 16, 23, en 30/11 en 7 en 14/12 in boekhandel Limerick in Gent)
November 1947. De Avonden, het debuut van Gerard Reve, verschijnt bij De Bezige Bij. Zeventig jaar later kent de roman nog steeds massaal veel aanhangers. Maar waarom eigenlijk? Het is niet bepaald een thriller. Integendeel: er gebeurt eigenlijk zeer weinig in. Tijdens deze cursus zoeken we elke avond naar verklaringen waarom De Avonden moeiteloos de tand des tijds doorstaat.

We lezen fragmenten en gaan er actief mee aan de slag. De schrijfoefeningen die je krijgt zijn in de eerste plaats oefeningen op stijl. Hoe…
Verder lezen en/of inschrijven via De Avonden

Vorig najaar:
Bij Wisper geef ik af en toe een reeks schrijfworkshops. De volgende reeksen gaan door in het najaar, in Gent en Mechelen.

Op vijf woensdagavonden kan je de basiscursus ‘Van Kinderboek tot Young Adult’ volgen bij Wisper/Gent.
Is Gent te ver voor je? Voor diezelfde basiscursus kan je ook vier donderdagavonden naar Mechelen komen. (Meer info via Wisper/Vormingplus.)

Aan de hand van speelse en praktische oefeningen krijg je een antwoord op al je vragen: waar verzamel je ideeën, hoe breng je personages tot leven en hoe schrijf je een verhaallijn met een goede spanningsboog? Welk vertelperspectief kies je en hoe schrijf je een vlotte dialoog? Wat zijn de mogelijkheden om met je verhalen naar buiten te komen?

Helaas voorbij, maar wordt misschien nog wel eens herhaald:
Dahl-schrijf-cursus!

Wil je schrijven voor kinderen, jongeren en niet meer zo jonge jongeren? Ben je een grote Roald Dahl-fan (we vieren dit jaar zijn honderdste geboortedag), of gewoon benieuwd naar zijn werk? Dan is dit de spreekwoordelijke twee-vliegen-in-één-klap-cursus! Vijf zaterdagochtenden lang verzinnen we, geïnspireerd door Dahl, fantastische verhalen voor de meest wonderlijke personages. Ook deze cursus gaat door in Gent. Meer info bij Wisper/Dahl .

 

 

Advertenties