Workshops

TypewriterWorkshops poëzie schrijven in Sint-Niklaas en in Gent

Hoe en waar vind je vlot inspiratie en hoe schrijf je vanuit die inspiratie een goed gedicht? Tijdens de maand oktober 2021 geef ik twee poëzie-cursussen. In Sint-Niklaas, in boekhandel
’t Oneindige Verhaal
kan je terecht voor een reeks van 4 zaterdagochtenden vol poëzie.
Hieronder lees je er alles over:

Waar en wanneer precies?
De reeks workshops gaat door in boekhandel ’t Oneindige Verhaal in de Stationsstraat 68, 9100 in Sint-Niklaas op zaterdagen 9, 16, 23 en 30 oktober 2021 van 10 tot 12u.

Wat krijg je?
Vier toegankelijke en praktische schrijfworkshops gevuld met lees- en schrijftips en een variatie aan poëtische schrijf-opdrachten, aangepast aan jouw niveau. Wie dat wil krijgt ook huiswerk mee. Na de derde en de vierde les krijg je indien gewenst persoonlijke feedback op een afgewerkt gedicht. Kortom: een maand vol poëzie!

Voor wie?
Voor iedereen (volwassenen en jongeren vanaf 16+) die interesse heeft in, of meer wil doen met poëzie. Voor de beginnende dichter dus, maar ook voor wie al wat langer schrijft en graag meer inzicht, tips of feedback wil bij het eigen poëtische schrijfproces.

Voor wie niet?
De lessen gaan door in de benedenafdeling van een fijne boekhandel. De ideale plek voor wie inspiratie krijgt van een huis vol boeken en ook kan schrijven bij zacht geroezemoes en geblader door boeken. Minder interessant voor wie absolute stilte nodig heeft voor de pen kan stromen.

Waarom zeker wel?
Poëzie is niet nuttig, zoals veel van de mooiste dingen in het leven. Net daar ligt de grote kracht! Poëzie kijkt naar de wereld op een andere, verrassende manier. De reeks is ideaal als origineel en ecologisch (verjaardags-)cadeau voor jezelf of een vriend van de poëzie. Je koopt of schenkt geen overbodige prullen, maar een beleving. Al mag een boek natuurlijk ook nog altijd…

Praktisch:
De cursus gaat door op 9, 16, 23 en 30 oktober 2021 van
10 tot 12u. Er wordt telkens een korte pauze voorzien.
Tip: de boekhandel verkoopt lekkere koffie!

Basisprijs voor de reeks van 4 zaterdagen: 85 euro.
Vroegboekprijs, bij aanmelding voor 5 september: 75 euro.

Inschrijven kan tot 20 september bij Hilde Van Cauteren, telefonisch (0473 52 39 55) of via hildevc@gmail.com. De inschrijving is definitief na betaling.

De cursus gaat door vanaf 6 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is voorlopig vastgelegd op 8. Alle op het moment van de cursus geldende corona-maatregelen worden uiteraard gerespecteerd. (Indien de cursus niet doorgaat vanwege onvoorziene omstandigheden of bij te weinig deelnemers, wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.)

Volg deze link om te zien wat je kan volgen bij Wisper in Gent : Meer poëzie in je leven.

Een gedachte over “Workshops

  1. Pingback: Wat ik leerde in de cursus ‘Van kinderboek tot young adult’ – les 1 | Rien de Rien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s