Volgend najaar nieuw bij Wisper: Op avontuur!

De nieuwe reeks workshops zoomt in op het goeie ouwe avonturenverhaal. Geen getreuzel of ellenlange inleidingen: je kiest een stel boeiende personages, grijpt een spannend plot en springt meteen in de actie. Onderweg krijg je heel wat nuttige schrijftips over verhaallijnen, spanning en cliffhangers.

Wanneer: woensdagavonden 4, 11, 18 en 25 oktober en 8 november.
Waar: Spitaalpoortstraat, Gent
Meer info & inschrijven? Dat kan binnenkort. Hou de pagina van Wisper Literatuur in de gaten!

Vorig najaar:
Bij Wisper geef ik af en toe een reeks schrijfworkshops. De volgende reeksen gaan door in het najaar, in Gent en Mechelen.

Op vijf woensdagavonden kan je de basiscursus ‘Van Kinderboek tot Young Adult’ volgen bij Wisper/Gent.
Is Gent te ver voor je? Voor diezelfde basiscursus kan je ook vier donderdagavonden naar Mechelen komen. (Meer info via Wisper/Vormingplus.)

Aan de hand van speelse en praktische oefeningen krijg je een antwoord op al je vragen: waar verzamel je ideeën, hoe breng je personages tot leven en hoe schrijf je een verhaallijn met een goede spanningsboog? Welk vertelperspectief kies je en hoe schrijf je een vlotte dialoog? Wat zijn de mogelijkheden om met je verhalen naar buiten te komen?

Helaas voorbij, maar wordt misschien nog wel eens herhaald:
Dahl-schrijf-cursus!

Wil je schrijven voor kinderen, jongeren en niet meer zo jonge jongeren? Ben je een grote Roald Dahl-fan (we vieren dit jaar zijn honderdste geboortedag), of gewoon benieuwd naar zijn werk? Dan is dit de spreekwoordelijke twee-vliegen-in-één-klap-cursus! Vijf zaterdagochtenden lang verzinnen we, geïnspireerd door Dahl, fantastische verhalen voor de meest wonderlijke personages. Ook deze cursus gaat door in Gent. Meer info bij Wisper/Dahl .