Archief

Tot in het voorjaar van 2015 hield ik alles over mijn poëzie bij op de website zevendezee.be. Die site werd opgedoekt, maar hier vind je een stukje uit het archief.

Op 7 maart 2015 verzamelden vrijwilligers en organisaties rond Kom Op Tegen Kanker voor hun jaarlijkse ontmoetingsdag. Tussen de verschillende sprekers en meetings mocht ik samen met de drie andere dichters van Pazzi di Parole een uur poëzie brengen. Hilde Van der Biest zorgde voor de muziek. Een uitgebreider verslag vind je op de website van Pazzi di Parole.

ar1

Op zaterdag 14 maart 2015  stelden Daniel Billiet, Ann van Dessel, Erwin Steyaert en ikzelf een gezamenlijke bundel voor: ‘Een kier in het rumoer’. De voorstelling ging door in Rosario in Bever. Dichter des Vaderlands Charles Ducal was een van de gastsprekers.

ar2 ar3 ar4
Op zondag 24 augustus 2014 was ik , op uitnodiging van dichterscollectief Woordwasdraad in de Joseph Wauterslaan 15, Hofstade, Zemst.

ar5

Begin april 2014 verknipte ik een kortverhaal van Ellen D. R. Een tekst vernielen en dan weer opbouwen: zo maak je ‘cut-up poetry’.
De uitdaging kwam van Creatief Schrijven en het gedicht dat ik uit het kortverhaal ‘De vliegtuigspotter’ heb gerecycleerd, kan je hieronder lezen. Dit gedicht was vorige ook te lezen tijdens het openingsfeest van de week van De Amateurkunsten in Oostende.

ar6
Begin 2014 schreef ik een stukje over het project van Joost Bataille. Deze Amsterdamse fotograaf portretteerde in de bundel ‘Ik voel me verf’ vijftig stadsdichters en vroeg hen vervolgens daarover een gedicht te maken. Ook van mij maakte hij een foto, en daar hoort dit gedicht bij:

Driehoeksverhouding

Terwijl ik naar hem keek, keek ik ook
naar u. Hij zou mij aan u voorstellen
en ik stelde mij uw ogen voor. Hoe
u daarmee naar mij zou kijken. Hij

probeerde mijn blik te grijpen. Ik
probeerde uw blik te beantwoorden.
Eerst in het klad, zei hij. Ik had nog nooit
in het klad gekeken, altijd argeloos echt.

Ik zocht controle in het glas, het objectief
dat ons met elkaar verbond. Waardoor
u uitgesteld naar mij zou kijken,
hij naar mij, en ik, nu, naar u

Hilde Van Cauteren

Meer over het stadsdichtersproject:
Klik hier voor de bijhorende foto.
Klik hier voor een interview met Joost Bataille.
Klik hier voor de website van Joost.

Op 3 juli 2013 stond mijn gedicht ‘Carne Vale’ op de Scheurkalender van de Poëzie.

cerne Vale

Op 5 februari 2013 was ik in Amsterdam voor de uitreiking van de Turing Nationale gedichtenwedstrijd.

Afbeelding

Onno Kosters uit Utrecht won de eerste prijs (€10.000), met zijn gedicht ‘Doe-Het-Zelf’. De tweede prijs en € 1.500 ging naar Elly Stolwijk uit Alkmaar en de vriend en Vlaming Rik Dereeper uit Rollegom won de derde prijs van € 1.000 met het gedicht  ‘Vier manieren om te dumpen’. Op de gedeelde 4e t/m 20e plaats kan je 3 van mijn gedichten terugvinden: ‘Moeder’, ‘Barst’ en ‘Observatie’. Als je rekening houdt met de bijna tienduizend ingezonden gedichten, was ik best tevreden met drie top-twintig gedichten.
Ze zijn te lezen in deze bundel:

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s