De pigmentroute: cover en flaptekst

de pigmentroute.inddOp het boek is het nog even wachten, maar ik mag jullie nu al de cover voorstellen. De bijhorende flaptekst kan je hier ook alvast lezen:

‘Toen dit verhaal begon, lag ik opgekruld als een bolletje te slapen in het midden van de wereld. Van daaruit probeerde mijn familie gedurende honderden jaren, van vader op zoon, de wereld vorm te geven op papier. Maar daar komt nu een einde aan. Ik ben de laatste telg van het geslacht Aditi, de oude, beroemde cartografenfamilie. Bij mij stopt het.’

Cobi Aditi wil cartograaf worden, net als haar voorvaderen. Maar op haar veertiende verlaat ze het ouderlijke huis. Ze heeft geen keuze: op haar voeten verschijnt een route in pigmentvlekken, die haar elke dag verder dwingt. Onderweg krijgt Cobi het gezelschap van de zwijgzame Per. Ze komen terecht in woelige grensgebieden en tentenkampen vol vluchtelingen. Daar ontdekt Cobi dat kaarten niet altijd betrouwbaar zijn, zelfs niet als ze door een Aditi getekend zijn. Ze gaat ver om de fouten van haar familie te herstellen. Zo groeit ze uit tot een sterke jonge vrouw die eigen keuzes maakt, los van familietradities.

De pigmentroute is een intrigerend verhaal vol kleurrijke pigmenten, bijzondere ontmoetingen en avonturen. Het is de tweede jeugdroman van Hilde Van Cauteren die eerder met Het naveltheater genomineerd was voor de Zoute Zoen Publieksprijs 2010.

Advertentie

Een gedachte over “De pigmentroute: cover en flaptekst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s