Een nieuw begin

Na bijna zeven jaar met veel plezier te hebben lesgeven, heb ik er deze zomer voor gekozen om me opnieuw helemaal aan het schrijven en andere creatieve projecten te wijden. Zo ben ik vorige week begonnen aan een nieuw manuscript voor een jeugdroman die volgend jaar moet gaan verschijnen. Dat schrijf ik hier natuurlijk bewust neer, zodat jullie regelmatig aan mijn mouw kunnen trekken om te horen of ik op schrijf-schema zit… Maar je kan natuurlijk niet van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat werken aan hetzelfde manuscript. Tenminste, ik kan het niet. Naast het schrijfwerk voor het nieuwe boek ga ik ook tekenen en illustreren, poëzie schrijven (als je me wil boeken voor een optreden: graag!) en schrijflessen geven. En daarnaast heb ik nog een oude draad weer opgepikt.

Door te mediteren en meer mindfulness in je dag te brengen, ga je stabieler in het leven staan, zonder je door het minste voorval te laten meevoeren of in paniek te geraken. Vanuit een innerlijke rust en kracht kan je beter reageren op de kleine en grote uitdagingen van het leven. Alle info over de lessenreeks vind je hier.


Jaren geleden gaf ik op een aantal plekken in de buurt een combinatie van yoga en meditatie-lessen. Ik deed dat met veel plezier en ik had het gevoel dat deze lessen niet alleen iets voor de mensen konden betekenen, maar ook voor mezelf. Nu, zoveel jaren later is de samenleving ontzettend veranderd. Onze levens zijn nog veel drukker geworden, veel mensen zijn gestresseerd, overspannen of erger. Tegelijk wordt er veel gepiekerd omwille van persoonlijke problemen en evoluties op wereldvlak. Zelf mediteerde ik ook alweer een hele tijd op regelmatige basis. En ik kreeg de vraag of ik geen zin had om zelf lessen mindfulness te geven. De vraag bleef in mijn hoofd hangen en ondertussen heb ik twee online proeflessen achter de rug. Op 12 oktober gaan we van start met een online lessenreeks, aangevuld met uitleg bij de oefeningen via mail of op een besloten instagramaccount @schipaandacht. De reeks is dus uitermate geschikt voor mensen die een druk gezin hebben en niet altijd het huis uit kunnen. Alle uitleg vind je hier. Bovendien plan ik volgende week nog een gratis les ter gelegenheid van de week van de geestelijke gezondheid. Stuur gewoon even een berichtje naar hildevc@gmail.com als je graag de zoom-link ontvangt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s