De kleine Cervantes 2013: tweede prijs voor ‘Het Naveltheater’

‘Het Naveltheater’ werd genomineerd voor De kleine Cervantes.  Dat is de jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent en die wordt jaarlijks toegekend door jongeren van de eerste graad secundair onderwijs.  De shortlist wordt geselecteerd door een leespanel met medewerkers van de Bibliotheek, de Kopergietery, WOCK en enkele leerkrachten. Volgens het panel gaat het om sterke boeken, met heel diverse én gemeenschappelijke onderwerpen: oorlog en vrede, liefde en vriendschap, de relatie tussen kinderen en hun ouders, de zoektocht van jongeren naar wie ze zijn en hoe ze met de wereld omgaan.

Dit waren de zes genomineerde boeken voor 2013:

  • De bovenkamer van Jakob / Evelien De Vlieger
  • Rood weeskind / Begga Dom
  • Vuurkraal / Noella Elpers
  • De kleuren van het getto / Aline Sax
  • Ik heet Olivia en daar kan ik ook niets aan doen / Jowi Schmitz
  • Het naveltheater / Hilde Van Cauteren

De prijsuitreiking ging door op 25 april 2013. Het werd een boeiende dag vol debatten, filmpjes die door de leerlingen zelf gemaakt werden, interviews… Ik vond het een hele eer om erbij te zijn en het was fijn om zoveel positieve feedback te krijgen van de lezers. De uitreiking zelf werd een spannende strijd tussen ‘Vuurkraal’ en ‘Het Naveltheater’. Uiteindelijk ging de prijs naar Vuurkraal van Noëlla Elpers. Ik werd tweede met ‘Het Naveltheater, en dat deed me veel plezier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s